Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine Venus, Vanja Štibelj s.p. v nadaljevanju Perilo Venus  so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo.

Pridržujemo si pravico do naknadnih sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave, pri čemer spremembe veljajo od trenutka objave dalje in so od takrat dalje za uporabnika tudi zavezujoče.

Z oddajo naročila pri podjetju Venus, se strinjate s temi pogoji poslovanja in dodatkom k tem pogojem poslovanja, ki so na dan prodaje objavljeni na tem mestu. Priporočamo, da si preberete in natisnete kopijo ter se prepričate, da razumete vse pogoje.

SPLETNA TRGOVINA

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine.

Naša spletna trgovina je namenjena fizičnim osebam. Pravne osebe nas za nakup prosimo kontaktirajte na naš elektronski naslov venus@venus.si ali na telefonsko številko 041 681 201

KORAKI NAKUPA

Izbor izdelkov in dodajanje v košarico

Po pregledu ponudbe v spletni trgovini ob izdelkih, ki jih želite naročiti, izberete možnost “dodaj v košarico”, določite količino ter ostale ponujene možnosti.

Urejanje košarice

Ko ste končali z izbiranjem izdelkov, izberete možnost “Košarica”, kjer uredite izdelke. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke, spremenite količine izdelkov in izbrane detajle in/ali jih odstranite iz seznama.

Korak 1

Za dokončanje nakupa izberete način dostave in način plačila. Za nadaljevanje nakupa je potrebno strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja.

Korak 2

Oddate še naslov za dostavo oziroma naslov za izdajo računa, v primeru ko se ta razlikuje od naslova za dostavo. Potrebno je vnesti ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto, elektronski naslov, telefonsko številko ter naslov podjetja, če želite dostavo na naslov podjetja.

Korak 3

Pred oddajo naročila še zadnjič preverite naročilo (izbran izdelek, količino in detajle), izbran način dostave, plačila in oddane podatke ter izvedete nakup. S klikom na gumb »POTRDI NAROČILO« boste izvedli naročilo in se strinjali s splošnimi pogoji poslovanja, ter dokončali nakup.

Zaključek nakupa

Po tako opravljenem naročilu vam bomo na elektronski naslov poslali potrditev naročila, na katerem bodo podatki o naročilu. Nakup je zaključen, ko na elektronski naslov prejmete našo potrditev naročila.

Po prejetem plačilu vam bomo poslali naročene izdelke.

V primeru, da se boste odločili za plačilo po povzetju, boste kupnino poravnali dostavljavcu paketa.

RAZPOLOŽLJIVI NAČINI PLAČILA

V naši spletni trgovini so omogočeni naslednji načini plačila:

  • plačilo po povzetju (kupec poravna stroške kupnine ob dostavi)
  • s plačilnimi karticami Mastercard in VISA.

CENE IZDELKOV

Navedene cene so v lokalni valuti in veljajo v času objave, vendar se lahko spremenijo. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob oddaji posameznega naročila. Cene že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

IZDAJA RAČUNA

Perilo Venus ob dostavi naročenih artiklov kupcu priloži tudi račun in  Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

DOSTAVA, ZAMENJAVA IN VRAČILO BLAGA

Naročila lahko oddate vsak dan od 0.00 do 24.00 ure. Prejeta naročila bodo predana v izdelavo in odpremljena v roku šestih delovnih dni. Čas za prenos in dostavo pošiljke 3-5 delovnih dni*. Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali ob praznikih, gredo v obdelavo naslednji delovni dan.

Naročene izdelke bomo poslali v roku treh do petih delovnih dni (plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, plačilo s kartico).

*V času povečanja naročil, si pridržujemo pravico, da se rok izdelave zamakne.

Venus, Vanja Štibelj s.p. ne prevzema odgovornosti in tudi ne krši pogodbe z zamujeno dostavo naročila ali z nezmožnostjo dostave naročila zaradi vzrokov, ki niso v njegovih rokah ali v rokah njegove dostavne službe, kar vključuje vendar ni omejeno na višjo silo, civilne nemire, industrijske spore, nemire, poplave in zakonodajo.

Če vaši naročeni izdelki prispejo poškodovani, ne ustrezajo vašim pričakovanjem ali pa ste prejeli napačne izdelke, prosimo, da nas v roku 14 delovnih dni od prejema izdelkov oddate zahtevek na mail venus@venus.si.  Poskrbeli bomo za zamenjavo, izdajo dobropisa ali vračilo kupnine. Kupec mora vrniti kupljeno blago v originalni embalaži, nerabljeno in nepoškodovano. Priložena mora biti kopija računa.

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Za naročila nad 100.00€ vam stroškov dostave ne bomo zaračunali. 

PREKLIC NAROČILA

Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo pred izdelavo. Preklic naročila sporočite na venus@venus.si. Na e-poštni naslov sporočite vse podatke in dobili boste vse informacije o nadaljnjem postopku preklica.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima brez kakršnegakoli razloga pravico odstopiti od pogodbe v 14 dneh od prejema blaga. V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Odstop je potrebno sporočiti na elektronski naslov venus@venus.si. Kot pravočasno obvestilo o odpovedi se upošteva datum oddaje zahtevka na elektronski naslov venus@venus.si. Če ste prejeli neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrnete v zakonskem roku 30 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in nepoškodovano oz. v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Venus, Vanja Štibelj s.p., Tenetiše 43, 4204 Golnik. Pri vračilu je potrebno priložiti kopijo računa. 

​Če pri dostavljenih izdelkih opazite napako (poškodovani izdelek/paket), je potrebno prodajalca o tem obvestiti v 8 dneh od datuma prejema izdelka.

Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 30 dneh po prejemu izdelka. Kupec mora napako natančno opisati prodajalcu (priporočeno slikovno gradivo). Kupec lahko po svoji izbiri zahteva: vračilo kupnine ali odpravo stvarne napake.

OPOZORILO: Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe in vračila izdelka v primeru, da je bil izdelek narejen po navodilih potrošnika in je pred pošiljanjem izdelka dobil v prikaz slikovno gradivo izdelka, ki ga je tudi odobril.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

S posredovanjem osebnih podatkov in s podajo soglasja k tem splošnim pogojem privolite, da zbiramo, uporabljamo in hranimo vaše podatke. Uporabljali jih bomo izključno v namene, ki so navedeni, ko jih posredujete. Vaše podatke bomo varovali pred zlorabo, nepooblaščenim dostopom, izgubo, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Pri obisku našega spletnega mesta oziroma v nakupnem procesu od vas zahtevamo osebne podatke. Njihovo posredovanje je prostovoljno. Spodaj opisujemo vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, način uporabe in varstva vaših podatkov ter načini, na katere lahko stopite v stik z nami.

S prijavo na elektronske novice nam posredujete vaš elektronski naslov. V kolikor se prijavite na naše elektronske novice, bomo vaš elektronski naslov uporabili za obveščanje o novicah, akcijah, popustih.

Ob nakupu nam posredujete vaše ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto, elektronski naslov, telefonsko številko in podjetje. Vaše ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto, elektronski naslov in podjetje potrebujemo zaradi dostave, izdaje računa oziroma za potrebe izpolnitve naročila. Vaše ime, priimek, naslov in telefonsko številko potrebujemo za dostavo blaga, ki ga naročite na naši spletni strani. Na elektronski naslov, ki nam ga boste posredovali ob nakupu, vam bomo poslali potrditev naročila in obvestilo o pošiljanju blaga.

Ob izvedbi nakupnega procesa imate možnost odkloniti prejemanje obvestil o akcijah, novostih in novicah (opt-out). V kolikor prejemanja ne odklonite, vam lahko na vaš elektronski naslov, ki ste ga posredovali ob nakupu, pošljemo komercialno sporočilo.

Poleg zgoraj navedenih podatkov hranimo tudi komunikacijo s posameznim kupcem.

Smo edini lastnik podatkov, zbranih na tem spletnem mestu. Zavezujemo se, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov.

V kolikor želite osebne podatke spremeniti ali želite, da jih trajno ali začasno prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja, nam pošljite elektronsko sporočilo na venus@venus.si

Če menite, da je prišlo do kršenja določb o varstvu vaših osebnih podatkov, nas prosimo obvestite na naš elektronski naslov venus@venus.si. Zadevo bomo preverili, ustrezno ukrepali in vam odgovorili v razumnem času.

PODATKI NA SPLETNI STRANI

Pridržujemo si vse pravice glede vsebine. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke naj tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere smo pridobili pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Nobenega dela te spletne strani ni dovoljeno mehansko ali elektronsko kopirati vključno s fotokopiranjem ali s kakršnimikoli drugimi sredstvi brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani VENUS, Vanja Štibelj s.p. ali imetnika avtorskih pravic. Vsa imena, logotipi, slogani ali druge besedne zveze so last Venus blagovne znamke. Vsaka nepooblaščena uporaba blagovne znamke je nezakonita. Kopiranje, reproduciranje, prenašanje, razdeljevanje, posredovanje, oblikovanje, izkoriščanje v komercialne namene ali ustvarjanje izpeljanih del iz takšnega materiala ali vsebine ter pomoč tretji osebi ali napeljevanje tretje osebe k tem dejanjem je prepovedano.

Za povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ne prevzemamo odgovornosti.

MNENJA O IZDELKIH

Ponudnik ne nadzoruje in ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo uporabniki. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

REŠEVANJE SPOROV

Spore med kupcem in podjetjem VENUS, Vanja Štibelj s.p., ki bi utegnili izhajati iz uporabe spletne trgovine, bosta stranki poizkušali prvenstveno reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, se stranki dogovorita, da bo za spore iz te pogodbe pristojno sodišče v Kranju.

OSEBNA IZKAZNICA UPRAVITELJA SPLETNE TRGOVINE

Kratki naziv: Venus, Vanja Štibelj s.p.

Naslov: Tenetiše 43, 4204 Golnik

Davčna številka: 13680960

Matična številka: 5322590000

Transakcijski račun: SI56 6100 0001 3118 918

Telefonska številka: 041 681 201

 

Datum zadnje spremembe:1.1.2023

Our Guarantee

Share your guarantees with your customers.

Our Guarantee

Share your guarantees with your customers.